Adrian Muşat locuieşte împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de doi ani în Pitlochry, un oraş victorian din Scoţia. El a zărit OZN-ul, pentru prima dată, în ziua de 5 noiembrie, în jurul orei 7 şi 30 de minute.
„Admiram priveliştea de la fereastra mea când am văzut o lumină care pulsa la o depărtare de aproximativ 1,6km. Nu se afla pe sol ci plutea deasupra copacilor şi se mişca de la stânga la dreapta. Mă aşteptam ca obiectul să zboare mai departe, dar în cele din urmă a dispărut pur şi simplu”, îşi aminteşte Muşat.
În aceeaşi zi, în jurul orei 17, Muşat susţine că OZN-ul a reapărut, motiv pentru care el a putut surprinde mai multe imagini cu telefonul mobil. „Pentru aproximativ 25 de minute am văzut un nor mic şi roşu deasupra obiectului. Toţi ceilalţi nori de pe cer se mişcau dar nu şi acesta. Obiectul şi-a păstrat poziţia până la ora 18 şi nu a scos niciun sunet”, a mai declarat Muşat.
Imaginile şi filmarea au fost trimise către Asociaţia Britanică de Cercetare a OZN-urilor, pentru a primi confirmarea. Experţii speră ca aceste dovezi să îi ajute în cercetările lor cu privire la viaţa extraterestră.
Cu toate acestea, Nick Pope, cel care a condus proiectul guvernamental OZN din 1991 până în 1994, a declarat că nu este convins de aceste dovezi. „Sunt puţin sceptic,. Multe filmări care prezintă OZN-uri în formă de diamant s-au dovedit a fi doar forme produse de camera de luat vederi. Atunci când oamenii «zoomează» pe o sursă de lumină puternică, deschiderea irisului creează o imagine în formă de romb care se suprapune peste lumină”, a explicat Pope.
Pitlochry a devenit o zonă faimoasă tocmai pentru multitudinea de anunţuri legate de observarea OZN-urilor. În 1990, imagini surprinse deasupra unui sat din apropierea Calvine au fost descrise de oamenii de ştiinţă drept cele mai convingătoare dovezi care atestă existenţa extratereştrilor.
Sursa: International Business Times